вівторок, 22 жовтня 2024 р.

Глобальний тиждень медіа та інформаційної грамотності (Global MIL Week)


 24–31 жовтня 2024 року у світі відзначається Глобальний тиждень медіа та інформаційної грамотності (Global MIL Week), що започаткований у 2012 році. Захід проводиться щороку Організацією Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) спільно з Альянсом із питань медіа та інформаційної грамотності, Мережею університетів із медіа та інформаційної грамотності ЮНЕСКО й міжкультурного діалогу (UNESCO-UNAOC; MILID), іншими партнерами.

23 жовтня 2024 року о 15:00 Академія української преси в співпраці з Міністерством освіти і науки України на своєму YouTube-каналі (https://www.youtube.com/@aup-foundation) проведе вебінар до Глобального тижня медіа та інформаційної грамотності “Сучасні підходи до формування критичного мислення”. 

Під час тренінгу поговоримо про методи формування навичок критичного мислення у здобувачів освіти, вікові особливості та практичні вправи, які в цьому допоможуть, сучасні тренди у викладанні інфомедійної грамотності. 

Спікери заходу:

- Раїса Євтушенко, головний спеціаліст відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин Директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України, відповідальна за упровадження медіаосвіти у загальну середню освіту;

- Валерій Іванов, доктор філологічних наук, професор, президент Академії української преси;

- Тетяна Іванова, медіаекспертка Академії української преси, докторка педагогічних наук, професорка, завідувачка кафедри соціальних комунікацій Маріупольського державного університету;

- Максим Запорожченко, менеджер медіаосвітніх програм Академії української преси, завідувач центру цифрової освіти та медіакультури Миколаївського ОІППО. 

Запрошуємо до вебінару освітян України та будемо вдячні за поширення цієї інформації серед зацікавлених. Лист додаємо.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...