пʼятницю, 1 квітня 2011 р.

Семінар школи молодого вчителя

Використання методу проектів на уроках інформатики

  31 березня 2011 р. на базі Великоглибочецької ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Я.Стецька відбувся семінар школи молодого вчителя на тему "Використання м етоду проектів на уроках інформатики". 
  Розпочала роботу семінару методист Тернопільського районного методичного кабінету Німко Н.М. виступом з мультимедійною презентацією на тему "Використання проектних методик як засіб підвищення ефективності організації навчально-виховного процесу в школі. В своєму виступі вона окреслила основні напрями сучасної системи освіти, ознайомила вчителів з головними умовами організації роботи над проектом та основними вимогами до використання методу проектів. Також методист наголосила на труднощах, які виникають як в учнів, так і у вчителів при роботі над проектом.
  Під час роботи семінару вчителі побували на уроці-захисті проектів у 10 класі. Вчитель інформатики Комарницька О.М. розпочала урок з традиційного інструктажу з БЖД. 
Протягом кількох уроків учні 10 класу під керівництвом вчительки працювали над проектом "Безпечна мандрівка". Метою проекту було визначити основні загрози при роботі в мережі Інтернет та способи захисту від них; сформулювати рекомендації  для учнів, батьків щодо безпечного використання Інтернету. 
Ключове питання:
В чому реальна загроза віртуального світу?
Тематичні питання:
  • Які небезпеки приховує Інтернет?
  • Які правила інтернет-спілкування?
  • Чи можемо ми захистити себе, своїх друзів та рідних від небажаних впливів у мережі?
  Опрацювавши різні джерела інформації, провівши відповідні опитування, анкетування серед учнів школи, учні проаналізували та систематизували зібрані дані.
  Під час захисту проекту було проведено ділову гру "Інформаційне агенство", де кожна група-агенство презентувала свої доробки у вигляді презентацій, публікацій та фільмів. 
  На захист відводилось 4-5 хв. Кожну роботу коротко характеризували білі та чорні опоненти. Вчителі, присутні на уроці, виступали в ролі членів журі, яке оцінювало кожну роботу.
   Всі роботи були надзвичайно цікавими. Під час захисту проектів учні проявили свій талант не тільки створювати готовий цікавий продукт, але і вміння чітко висловлювати свою думку.
  Урок пройшов дуже швидко та цікаво. Щиро дякуємо Оксані Михайлівні та учням за цікаву та плідну роботу.
            Успіхів у нових проектах!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...