четвер, 20 жовтня 2011 р.


Для чого сайт школі? 
    Сучасний темп розвитку суспільства надзвичайно високий. Щоб встигати за змінами, людина повинна переробляти величезну кількість інформації, яка надходить з усіх точок земної кулі. Тому інформаційні технології мають сьогодні пріоритетне значення в усіх сферах діяльності й визначають розвиток суспільства завтрашнього дня. У галузі освіти ці технології знаходять застосування в багатьох напрямках діяльності, зокрема, оновлюється зміст освіти, започатковується дистанційне навчання, впроваджуються нові форми спілкування: електронна пошта, відеоконференції, участь у роботі інтернет-форумів та ін.
     Одним з засобів реалізації інформаційних технологій у школі є створення діючого веб-сайту навчального закладу у мережі Інтернет.   
       Для чого сайт школі? 
Сучасний навчальний заклад поряд з основним призначенням – навчати та виховувати дітей повинен бути осередком інформації, яка зацікавлює громадськість, батьків учнів, педагогів та школярів. З розвитком глобальної мережі Інтернет школа отримала необмежені можливості представити себе, свій колектив та його досягнення далеко за межами свого регіону. Одночасно з’явилася можливість отримувати додаткову інформацію про навчальні заклади України та зарубіжжя, переймати їх досвід для покращення якості освітніх послуг. Інтернет дозволив вести спілкування між колегами-педагогами на сторінках веб-ресурсів, обмінюватися своїми надбаннями, вирішувати наболілі проблеми, тощо. 

Ще з серпневої конференції вчителі інформатики нашого району були ознайомлені із тим, що у квітні 2012 р. на них чекає районний конкурс шкільних сайтів. Отож, з такої нагоди 20 жовтня в кабінеті інформатики НВК "Великобірківська ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія ім. С.Балея" відбувся районний семінар вчителів інформатики на тему "Інтернет-сайт як засіб безперервного навчання школярів. Змістове наповнення шкільного сайту". 
Методист ТРМК Німко Н.М.  у своєму виступі сказала, що приступаючи до створення будь-якого продукту, у тому числі і шкільного сайту, необхідно перш за все поставити собі питання: «Кому він потрібний?». Визначившись з цим питанням, можна розписувати його структуру, зміст, зовнішній вигляд і технологію ведення і оновлення. 
 Вона також ознайомила вчителів із  інформаційно-освітньою платформою для створення Інтернет-сайтів шкіл "EDUkIT". вона підкреслила, що «EDUkIT» (www.edu.kh.ua) є Інтернет-платформою, що надається безкоштовно. 
Зокрема, цікавим є те, що на цій платформі запроваджено автоматизовану систему тестування знань «EasyTest» , яку можна використовувати, наприклад, для підготовки до ЗНО. Платформа має багатомодульну структуру можливостей та завжди розвивається.  З повним переліком можливостей можна ознайомитися на демонстраційному сайті http://school-demo.edu.kh.ua
 
Вчитель інформатики НВК  "Великобірківська ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія ім. С.Балея" Белейчик А.В. у своєму виступі сказав, що перед сучасним навчальним закладом постала вимога сьогодення – мати досконалий шкільний веб-ресурс, який надасть змогу презентувати школу, розмістити свої напрацювання, шкільні новини, створити засіб спілкування у мережі Інтернет.
На даний час у всесвітній мережі існує небагато безкоштовних хостингів, які допоможуть створити повноцінний веб-сайт та розмістити його на своїх серверах.
Одним з найдосконаліших та найзручніших є безкоштовний хостинг від uCoz – системи створення веб-сайтів за допомогою досконалого конструктора. Ця система розміщена  за адресою у мережі Інтернет: http://www.ucoz.ua/. Вона має переваги перед іншими системами: дисковий простір для сайту 400 МБ і більше, вибір безкоштовного домену, значна кількість готових шаблонів сайтів, управління дизайном, вбудований візуальний редактор для тих, хто не розуміє мову НТМL, тощо. При створенні сайту використовуються модулі - веб-додатки, скомбінувавши які, можна отримати сайт будь-якої складності: від простої домашньої сторінки з гостьовою книгою до великого порталу.

Про технологію створення та ведення сайту засобами Google розповіла вчитель інформатики Великогаївської ЗОШ І-ІІІ ст. Сівінська О.З. Вчителька наголосила, що сервіси Google надають можливість безкоштовного створення сайту, на якому не буде зайвої реклами, банерів і інших непотрібних речей, а отже, такого - який ідеально може підійти для створення шкільного сайту.
Хоча й деяких звичних "зручностей" - скриптів, і т.д. там також не буде. Інструкцію по створенню такого сайту вона підготувала у вигляді презентації. Також вона показала, як змінити шаблон сайту, оформлення окремих модулів сайту, створення нових сторінок, завантаження файлів різного типу.


Тож, шановні вчителі, до праці! І нехай сайт кожної школи буде НАЙКРАЩИМ!!!






Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...