суботу, 17 грудня 2011 р.

Обласний семінар вчителів інформатики
 
16 грудня 2011 р. на базі лабораторії інформатики та ІКТ ТОКІППО відбувся обласний семінар-тренінг для вчителів інформатики та директорів ЗНЗ на тему "Особливості впровадження освітнього інноваційного проекту "Учителі в онлайні"". В роботі семінару взяли участь методисти інформатики районних методкабінетів, вчителі інформатики ЗНЗ районів та директори  загальноосвітніх навчальних закладів. Про завдання та перспективи підготовки вчителів до використання ІКТ в навчальному процесі розповів директор ОКІППО Буган Ю.В. Він ще раз наголосив про обов'язкове 100-відсоткове володіння  вчителями ІКТ до початку 2012 року.

 Про сучасні погляди на інформатизацію шкільної освіти з учасниками семінару ділився своїми думками вендор компаніфї Майкрософт, директор видавничої групи BHV Олександр Поляков. Цікаво було почути про хмарні технології, про які все частіше можна прочитати на сторінках фахових журналів з інформатики. Суть концепції "хмарних технологій" полягає в наданні користувачам віддаленого динамічного доступу до послуг, обчислювальних ресурсів і додатків через Інтернет. Багато провідних ІТ-компаній мають власні "хмарні" сервіси, наприклад, Google, Microsoft, Amazon. Компанія Microsoft пропонує дуже широкий спектр різноманітних безкоштовних сервісів, які можна широко впроваджувати в навчально-виховному процесі. Сьогодні будь-який вчитель має змогу отримати у своє розпорядження онлайнове середовище і зберігати в ньому необхідні для роботи електронну пошту, календар, файли. Для публікації навчального матеріалу та спілкування з учнями і батьками він може використовувати блоги, а приєднавшись до освітньої соціальної мережі, одержить можливість обмінюватися думками та досвідом з колегами. Щоб допомогти освітянам опанувати зазначені технології, створено навчальний курс Microsoft "Учителі в онлайні". Навчальні матеріали до цього курсу подані на сайті http://sckola.org.ua. Тут можна ознайомитися з відеоматеріалами курсу, виконати певні практичні завдання і після цього отримати відповідний сертифікат. Олександр Володимирович  розповів про пакет "Компоненти Windows Live2011" та його сервіси: Bing- пошукова система, LiveMail - синхронізація, Windows Live Writer - для ведення блогів - додаток для роботи у WodPress, Live Mech - синхронізація папок та файлів,  а також про Mathematics 4.0 - для роботи на уроках математики, World WideTelescope - використання на уроках астрономії та багато інших. Досвідом використання сервісів онлайн  у навчанні з учасниками семінару ділився заступник директора гімназії ім.С.Олійника м. Бровари Курносенко Михайло Валерійович.  Він показав роботу онлайн-групи учнів, яка працювала, використовуючи дані технології, над курсом за вибором "Інформаційний працівник". Даний курс передбачає виконання проектів та роботу у групах. Михайло Валерійович розповів, як проходила робота над цим проектом та захист проекту у режимі онлайн. 
До речі, захист даного проекту можна переглянути на сайті підтримки даного курсу http://informationworker.osvita.info/.
 Під час тренінгу в мережі "Партнерство у навчанні" було створено онлайнову спільноту "Тернопіль онлайн" та кожен учасник семінару приєднався до даної групи для роботи із спільними документами.  Після тренінгу було проведено круглий стіл "Обговорення можливостей ресурсу "Учителі в онлайні".
Зав. лабораторії інформатики та ІКТ Л.Є.Кривокульськй націлив учасників семінару до участі у проекті "Учителі в онлайні".



Ми щиро вдячні за такий цікавий і змістовний захід.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...