пʼятницю, 16 березня 2012 р.

Проводимо вебінар


15 березня було проведено вебінар для вчителів інформатики Тернопільського району.
У вебінарі взяло участь 16 вчителів.
Вебінар - це «віртуальний» семінар, організований за допомогою Інтернет-технологій. Вебінару властива головна ознака семінару – інтерактивність, тобто доповідач проводить лекцію за допомогою презентації в мережі Інтернет, а слухачі задають питання, на які доповідач дає відповідь. Також вебінар має ряд переваг перед семінаром.
 З питанням «Формування інформатичних компетентностей учнів» виступила методист РМК Німко Н.М. Інформатична компетентність  виявляється у прагненні, здатності і готовності до ефективного застосування сучасних засобів інформаційних і комп'ютерних технологій для розв'язування завдань у професійній діяльності і повсякден­ному житті. Формування інформатичних компе­тентностей передбачає розвиток універсальних навичок критичного мислення, зокрема вміння спостерігати й робити логічні висновки, вико­ристовувати інформаційні моделі, аналізувати ситуацію, розуміти загальний і прихований зміст повідомлення.
Було розглянуто приклади розв’язування компетентнісних задач та критерії оцінювання таких завдань.

З методикою розв’язування олімпіадних задач з ІКТ поділилася досвідом вчитель інформатики Великогаївської ЗОШ І-ІІІ ст. Сівінська О.З.

При наявності швидкісного Інтернету у школах можна буде проводити такі вебінари, проводячи дистанційне навчання як для вчителів, так і для учнів.
Учасники вебінару та всі, хто не зміг взяти участь у вебінарі, можуть завантажити матеріали вебінару з нашої групи за адресою https://skydrive.live.com/. Хто ще не приєднався до нашої групи, будь ласка, приєднуйтесь.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...