пʼятницю, 18 травня 2012 р.

Шановні вчителі та батьки!
Освітній портал "http://shodennik.ua" проводить опитування щодо безпеки дітей в навчальних закладах України

        Проблема безпеки дітей в школах завжди була гострою. Буває різне – бійки між школярами, знущання вчителів над дітьми (прикро про це говорити, але ми повинні зізнатися, що в наших школах подекуди трапляються такі випадки), хуліганство, крадіжки особистих речей учнів тощо.
Безпека шкіл скрізь вирішується по-різному: в деяких навчальних закладах кожного тижня збираються батьківські комітети, де обговорюється безпека дітей, десь по коридорам ходять вчителі-чергові і слідкують за порядком, а десь оплачуються послуги професійних охоронців.
Закордонні навчальні заклади знайшли більш оптимальне та результативне рішення - встановлення в школах web-камер. Батьки отримують онлайн-відео зі школи своїх дітей, контролюють відвідуваність, у будь-який момент можуть подивитися, чим займається їхня дитина. І якщо щось трапиться, батьки мають можливість переглянути запис web-камер і зорієнтуватися в тій ситуації, яка склалася.
Працівники школи, в свою чергу, говорять про те, що за допомогою записів з web-камер вони можуть об’єктивно і детально розібратися в конфліктах, які трапляються між учнями, при наявності психолога проводити психологічний аналіз взаємовідносин, слідкувати за поведінкою школярів і, що не менш важливо, слідкувати за коштовною технікою, яка присутня в школі.
Ні серед вчителів, ні серед батьків або учнів не залишається ніякого непорозуміння, - об'єктивна інформація є доступною кожній стороні в будь-який час.
А що думаєте з цього приводу ВИ?
У дослідженні, яке проводиться на сторінках освітньої мережі «Щоденник.ua», ми візьмемо до уваги кожен голос і кожну думку. Після цього будуть зроблені таблиці і графіки, які будуть відображати відношення працівників освіти та батьків до встановлення web-камер у школах, як кроку до вирішення проблем безпеки дітей.
Опитування займе у вас не більше 5 хвилин.
Опитування для вчителів - http://tests.shodennik.ua/?test=885&view=details
Опитування для батьків - http://tests.shodennik.ua/?test=887&view=details
Щоденник.ua – шкільна освітня мережа
01054, Київ, вул. Дмитрівська, 44а
http://shodennik.ua
E-mail: team@shodennik.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...