понеділок, 1 жовтня 2012 р.

Вітаємо Вас з новим навчальним роком і щиро дякуємо за співпрацю з освітнім порталом «Щоденник.ua»!
До початку навчального року команда «Щоденник.ua» розробила корисні вдосконалення:
Обов’язкові державні первинні звіти ЗНЗ-1 та 83-РВК
У вас є можливість полегшити собі роботу та скористатися функцією порталу «Щоденник.ua» - «Звіти». Знайти необхідні вам звіти ви можете у вкладці «Державні звіти» та скласти документи більш зручним способом. В групі «Електронні звіти»ви дізнаєтеся більше: http://groups.shodennik.ua/group.aspx?group=37814
Розширено права класного керівника
Тепер він має можливість самостійно виконувати «Налаштування класу» - імпорт списку учнів, поділ на навчальні групи, створення / редагування розкладу, переведення класу в наступний навчальний рік.
Перегляд розкладу за кабінетами
За допомогою цього нововведення стало простіше планувати заняття в школі. Користувачі «Щоденник.ua» можуть подивитися, в який час зайнятий або вільний певний кабінет.
Додавання файлів на сторінку уроку
На сторінці уроку з'явилася можливість додати матеріали, які особливо будуть корисні учням для самоосвіти у випадку відсутності на уроці. Ці файли учні та батьки можуть переглядати на сторінці уроку, на яку вони можуть потрапити з Розкладу або Щоденника.
Нові можливості імпорту даних

  • учнів з прізвищем та іменем в одному стовпчику (без по-батькові);
  • під час імпорту нових користувачів з файлу - вказуються контакти;
  • під час імпорту учнів та батьків одночасно - родинний зв'язок проставляється автоматично.
Імпорт журналів
Для роботи з електронним журналом поза мережею Інтернет, необхідно експортувати журнал за допомогою функції «Експорт» і виставити нові оцінки. Після цього імпортувати журнал на сторінку Журналу предмету за допомогою функції «Імпорт журналу». В результаті нові оцінки з імпортованого журналу з'являться на сторінках Щоденника.
Заповнення журналу
Оцінки на сторінці уроку виставляються аналогічно тому, як це відбувається у «Журналі предмету». Для виставлення відміток про присутність та оцінок учня введіть з клавіатури відповідні значення в одну комірку. Автоматичне виділення клітинок, в які вчитель-предметник може виставити оцінки в загальному журналі класу. Дане нововведення зручне в тому випадку, коли предмет ведуть два вчителі (у підгрупах): викладач однієї з груп може проставити позначки тільки «своїй» частині класу.
Можливість відмітити святкові дні
Для спрощення роботи шкільного адміністратора запроваджено введення святкових днів, тобто днів, в які неможливо опублікувати розклад уроків. Святкові дні відображаються у щоденниках учнів та розкладах уроків. Святкові дні налаштовуються після того, як створено хоча б один тип звітних періодів та заповнені дати його початку та закінчення.
Перенесення папок та файлів у всіх розділах Файли
Також розширено глибину каталогу - відтепер можна створювати папки до 5 рівня глибини включно.
Зміни в нагадуванні паролів (для адміністраторів)
Тепер адміністраторам простіше нагадати паролі користувачам. Пароль автоматично генерується після натискання на кнопку «Скинути пароль». Під час чергового входу система примусово попросить користувача змінити тимчасовий пароль.
Для зручності користування всіма функціями «Щоденник.ua» провідними спеціалістами порталу було створено групу відео-інструкцій «Щоденник.ua» - це просто!» http://groups.shodennik.ua/group.aspx?group=36121 та оновлено Довідковий центр «Щоденник.ua» http://help.shodennik.ua/
Якщо у вас виникнуть питання, звертайтесь за телефоном гарячої лінії 0-800-50-80-11 (дзвінки зі стаціонарних телефонів в Україні безкоштовні) або пишіть у відділ технічної підтримки team@shodennik.ua.
Щоденник.ua – шкільна освітня мережа

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...