середа, 27 квітня 2022 р.

Створення власних AR-ефектів

      Доповнена реальність («augmented reality», скор. AR) являє собою технологію інтерактивної візуалізації, яка доповнює зображення реального світу віртуальними елементами. Сьогодні, завдяки широкому розповсюдженню мобільних пристроїв, достатньо лише завантажити спеціальний додаток, який накладає цифрову інформацію (трьохвимірні моделі, відео, аудіо тощо) на зображення реального світу, що отримується з камери, і виводить результат на екран. За рахунок мінімальних вимог до 11 обладнання (лише комп’ютер або ноутбук, або мобільний телефон, які сьогодні має будь-яка організація та кожна дитина) таку технологію може використати кожен, окрім того, дитина може продовжити працювати над проектами у звичній обстановці вдома у будь-яку хвилину. 

      Доповнена реальність може «оживити» практично будь-які навчальні матеріали – ілюстрації в книгах, моделі, схеми, карти, малюнки в альбомах тощо. Така технологія розвиває інтерес школярів до навчання, оскільки не на кожному уроці можна потримати планети на долоні, посадити космічний корабель на парту, відтворити історичні події та спостерігати за ходом битви. Перелічені аспекти показують, що доповнена реальність дозволяє значно швидше освоювати, обробляти і створювати великі обсяги інформації, що позитивно відображається на оптимізації процесу навчання. Застосування технологій доповненої реальності дозволяє вчителю показати об’єкт вивчення з різних сторін, допомогти учневі розкрити його нові властивості, побачити нові грані досліджуваного об’єкта.

Для створення власного маркера доповненої реальності потрібно зареєструватися на сайті https://artivive.com/ . В реєстраційній анкеті потрібно вказати своє повне ім'я (прізвище та ім'я), електронну скриньку та адресу вашого сайту, блогу тощо. Після реєстрації на вашу електронну пошту надійде лист, в якому потрібно перейти за покликанням для підтвердження реєстрації.   Далі потрібно дати назву своєму проєкту, завантажити готове зображення та відеофайл. Завантажуємо готове зображення маркеру доповненої реальності на комп’ютер. Його можна розмістити на сайті чи власному блозі, в ClassRoom чи будь-де в мережі інтернет або роздрукувати.  Тепер потрібно завантажити мобільний додаток Artivive на свій смартфон, відкрити додаток і навести камеру на створене зображення. 

Ось як це працює: https://www.facebook.com/100004176791120/videos/1051695658780240/

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...