пʼятницю, 2 лютого 2024 р.

6 лютого - День Безпечного Інтернету 2024

 

6 лютого 2024 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day). День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. 

Цей день є чудовою нагодою нагадати, наскільки важливо зберігати в безпеці свої особисті дані та фінанси у світі сучасних технологій. День безпечного Інтернету проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

Для того, щоб дізнатися, як День безпечного Інтернету відзначається в світі та Україні слідкуйте за хештегами #SID2024 та #SaferInternetDay, #ДеньБезпечногоІнтернету у соціальних мережах.

Центр кращого Інтернету запрошує долучитися до спільного проведення цього дня в Україні у вашій родині, закладі освіти, місті, організації, країні, світі.

 

·         Завантажуйте Ключові повідомлення до Дня безпечного Інтернету 2024;

·         Реєструйте свою підтримку та отримуйте відкритий цифровий бейдж Організатор_ка заходу до Дня безпечного Інтернету 2024 за посиланням: https://bit.ly/2OAHJXB;

·         Проводьте зустрічі, обговорення, тренінги, форуми, конференції, родинні наради, класні години, батьківські збори, прес-конференції, квести із безпеки онлайн;

·         Повідомляйте про свої події у соціальних мережах, використовуючи хештеги #SID2024 або #SaferInternetDay#ДеньБезпечногоІнтернету#ДеньБезпечногоІнтернету2024;

Дізнайтеся більше про День безпечного Інтернету на www.saferinternetday.org, зокрема інформацію про заходи в Україні: https://www.saferinternetday.org/web/ukraine/sid

День безпечного Інтернету в Україні у Фейсбуці: https://www.facebook.com/UkraineSID

Сайт Центру кращого Інтернету: https://betterinternetcentre.org

 

Також Центр фінансових знань «ТАЛАН» запрошує освітян провести освітній захід у Вашому навчальному закладі та розповісти учням / студентам про важливість дотримання правил безпеки платежів та розрахунків в Інтернеті. До ініціативи можуть приєднатися педагоги шкіл та викладачі вищих навчальних закладів.

Для проведення освітнього заходу до Дня безпечного Інтернету, пропонуємо використовувати матеріали на тему платіжної безпеки, розроблені експертами Національного банку України в межах Всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії платіжному шахрайству #ШахрайГудбай, наведені нижче.

Всі педагоги, які проведуть захід та надішлють звіт до Національного банку, отримають електронні сертифікати про проведення освітнього заходу до Дня безпечного Інтернету. Що потрібно, щоб отримати сертифікат? 

1.     Зареєструватися за посиланням

2.     Провести освітній захід за матеріалами НБУ (можна обрати будь-який матеріал з наданого переліку).

3.     Зробити публікацію в соціальних мережах про проведений освітній захід з хештегами #ДеньБезпечногоІнтернету, #ШахрайГудбай та відмітити освітні ресурси Національного банку України в соціальній мережі “Фейсбукˮ: @harazd.bank.gov.ua, @talan.nbu та/або в телеграмі: @harazd_nbu.

4.     Заповнити звітну форму.

5.     Надіслати звіт до 15 лютого 2024 року на електронну пошту: talan@bank.gov.ua, в темі листа потрібно зазначити «День безпечного Інтернету». 

ПЕРЕЛІК ТА ПОСИЛАННЯ НА МАТЕРІАЛИ

Матеріали для початкової школи:

Матеріали для середньої, старшої школи та студентів:

Заняття з платіжної безпеки на уроках англійської мови (для середньої, старшої школи та студентів):

Долучайтеся до святкування Дня безпечного Інтернету разом з Національним банком України та зробіть свій внесок у формування важливих знань з платіжної безпеки в молодого покоління.

Бажаємо успіхів у проведенні заходу та чекаємо на ваші звіти!

#ДеньБезпечногоІнтернету
#ШахрайГудбай

Матеріали, які можна використати для проведення заходів:

Рекомендації підготовлені Міністерством освіти і науки України, Міністерством цифрової трансформації України, Академією педагогічних наук України, Координатором проєктів ОБСЄ в Україні.

·        Тиждень безпечного інтернету: добірка матеріалів із Бібліотеки «На Урок» https://naurok.com.ua/post/tizhden-bezpechnogo-internetu-dobirka-materialiv-iz-biblioteki-na-urok

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...