понеділок, 16 вересня 2024 р.

ХАКАТОН З МЕДІАГРАМОТНОСТІ

    

Mediengeist 3.0 — це одноденний хакатон з медіаграмотності, що допоможе обʼєднати спільноти та проєкти для протидії деструктивним наративам, фейкам та дезінформації у зв’язку з повномасштабним вторгненням Росії в Україну. 
     150 учасників зможуть розробити або допрацювати ідеї та отримати сумарно до 180 000 гривень на реалізацію фактчекінгових застосунків чи платформ, кампаній в соціальних мережах, мистецьких проєктів, YouTube-шоу або іншого медійного продукту. 
 
     На хакатоні учасники зможуть познайомитися з колегами, що роблять український інформаційний простір безпечнішим місцем, напрацювати разом ідеї майбутніх проєктів з протидії дезінформації та представити їх на пітчингу перед журі та експертами.
   Ми запрошуємо блогерів з TikTok та YouTube, активістів, журналістів, митців, засновників технологічних стартапів, які працюють з темами медіаграмотності, протидії фейкам, або/та у сфері розвитку громадянського суспільства за допомогою цифрових технологій.


   «Mediengeist 3.0» імплементується у партнерстві Goethe-Institut в Україні з науково-популярним медіа Куншт. Проєкт є складовою частиною комплексного пакету заходів, на які Міністерство закордонних справ Німеччини виділяє кошти з додаткового бюджету на 2024 рік, щоб пом’якшити наслідки загарбницької війни Росії проти України. Партнер проєкту — MacPaw Space.

    Етапи проєкту:

І етап ПІДГОТОВКА -  вересень-жовтень

    На цьому етапі оберуть 150 наймотивованіших учасників та їхні проєкти для участі у хакатоні. 

ІІ етап - ХАКАТОН ТА РОЗРОБКА ПРОЄКТІВ - 26 жовтня

   У межах другого етапу проєкту ми проведемо хакатон, на якому познайомимо між собою всіх учасників та обʼєднаємо їх у групи для розробки проєктних ідей. Серед усіх проєктів оберемо 10, що мають найбільшу спроможність до втілення. Вони матимуть змогу презентувати свої розробки на пітчингу. Переможцями стануть 3 проєкти, кожен з яких отримає стипендію 60 000 гривень для подальшого розвитку.
ІІІ етап - МАСШТАБУВАННЯ
   На завершальному етапі хакатону проєкти-переможці розроблять план розвитку та втілюватимуть його разом з менторами.

Дедлайн подання заявок – 30 вересня 23:59 за Києвом
Листи з результатами відбору надішлемо до 5 жовтня 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...